Despre scoaterea varicelor

Exista mai multe tehnici invazive de indepartare a varicelor. Una dintre ele poate fi descrisa ca scoaterea venelor varicoase. Ceea ce trebuie sa faci este sa iti consulti medicul pentru a stabili care este tratamentul cel mai potrivit pentru tipul de varice pe care il ai. In orice caz,, aceasta tehnica este folosita in momentul in care varicele sunt deja intr-o stare avansata si orice alt tip de tratament nin-invaziv ar fi ineficient.

Asa cum acelea dintre voi care au varice stiu prea bine, varicele nu vin niciodata singure tocmai pentru ca nici un dezastru nu vine niciodata singur. Asadar, varicele iti aduc si o senzatie de greutate si de durere in picioare pe care le simti tot timpul obosite, culoarea pielii devine mai inchisa si de asemenea se poate sa te supere si niste mancarimi in zonele cu varice.

De obicei, varicele se agraveaza in timp, umflandu-se si dilatandu-se din ce in ce mai mult, putand crea probleme de sanatate mult mai mari. In majoritatea cazurilor de insuficienta a sistemului circulator, sangele nu mai ajunge inapoi la inima atat de repede pe cat ar trebui, cauzand formarea unor cheaguri de sange sau a unor infectii. Iar intr-unul din scenariile cele mai sumbre, insa nu imposibile, un cheag de sange poate ajunge in plamani, punandu-ti viata in pericol. Iata deci cat de departe se poate ajunge de la aparitia varicelor, astfel ca putem spune ca uneori varicele sunt un semnal de alarma pentru probleme de sanatate mult mai grave.
De asemenea, tesutul de piele din jurul varicelor poate fi afectat de ulceratii si pe de alta parte, cel mai adesea se umfla si provoaca mancarimi ce devin dureroase.

Aceste simptome indica deja un stadiu avansat al varicelor. In oricre caz, in momentul in care apelati la un doctor care urmeaza sa efectueze procedura de scoatere a venelor varicoase, acesta va crea niste imagini cu raze X sau cu ultrasunete pentru a vedea mai bine care este starea venelor varicoase. Acest lucru este necesar pentru ca varicele difera de la persoana la persoana.
Exista trei tipuri de interventii ce pot fi facute in cazul varicelor.

Una dintre acestea este scoaterea varicelor, ce presupune sigilarea venei varicoase si indepartarea ei completa. Al doilea tip este flebectomia ambulatorie, ce implica marcarea zonei afectate de varice cu o lumina speciala si efectuarea unor incizii mici din loc in loc pentru scoaterea venei cu ajutorul unor carlige speciale. Iar cel de-al treilea tip de tratament pentru varice este este operatia endoscopica pe venele varicoase, unde este folosita o camera mica pentru a vedea in interiorul venei varicoase. In rest, procedura este similara flebectomiei ambulatorii.

In ceea ce priveste scoaterea varicelor, procedura este efectuata sub abestezie generala si de regula necesita o noapte de spitalizare. Vena varicoasa este prinsa cu un fir special care o traverseaza si este trasa afara printr-o incizie mica in zona gleznei. Dupa aceasta interventie este bine sa porti ciorapi speciali pe toata durata recuperarii, care dureaza in jur de doua saptamani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu