Uita de varice stand cu picioarele-n tavan!

In jurul varstei de 50 de ani, mai mult de 30% dintre femei vor avea varice mai ales pe picioare, acele vene albastrii sau movalii foarte inestetice. Varicele arata ca niste vene foarte dilatate, umflate peste nivelul suprafetei pielii care se agraveaza o data cu trecerea timpului daca nu se iau masuri. Insa varicele nu sunt doar inestetice, ci si dureroase dupa cum stiu acelea dintre voi care sufera deja de varice.
Pe de alta parte, statisticile arata ca intre 50 si 60 % dintre femeile care au peste 30 de ani sufera de vene „panza de paianjen” care sunt tot o forma de varice. Totusi, spre deosebire de varice acest tip de vene varicoase sunt mai aproape de suprafata pielii. De obicei acest tip de varice arata ca ramurile unui copac sau ca o panza de paianjen. De asemenea, ca si varicele obisnuite, venele „panja de paianjen apar de obicei pe picioare si pot fi de culoare movalie, rosiatica, albastruie sau chiar gri.
Din moment ce venele din picioarele tale trebuie sa functioneze sfidand gravitatia, este nevoie ca peretii lor sa fie foarte elastici pentru a putea pompa sangele inapoi spre inima. Astfel, daca suferi de varice asociate cu dureri suparatoare si senzatie de greutate in picioare, este important sa stai cu picioarele ridicate zilnic pentru a-ti imbunatati circulatia. Nici nu iti poti imagina cat te poate ajuta sa iti ameliorezi durerea provocata de varice statul cu picioarele-n tavan!

Statul in picioare sau statul jos pentru mult timp face ca presiunea din vene sa creasca, slabindu-le treptat. Daca venele din picioare devin din ce in ce mai slabite, se creeaza conditii ce favorizeaza aparitia varicelor. Si cum picioarele sunt cele mai solicitate, zona gambelor si a gleznelor este cea mai supusa riscului de aparitie a varicelor. Asadar, ameliorati-va simptomele varicelor printr-un exercitiu foarte simplu: ridica-ti picioarele. Poti face acest lucru in patru moduri:

1. Intinde-te pe podea pe spate si sprijina-ti picioarele de un perete pentru cinci minute. Acest lucru previne formarea in picioare si glezne a ceea ce am putea numi balti de sange care determina aparitia varicelor. Daca iti pui si o perna sub coapse, o sa gasesti aceasta pozitie cu adevarat confortabila. Pentru a vedea rezultate in ameliorarea simptomelor varicelor, incearca sa faci acest lucru de doua ori pe zi.
2. Pentru a scapa de senzatia de greutate si de durere din picioare provocata de varice,trebuie sa incerci sa stai cat mai mult timp cu picioarele ridicate. Asadar, chiar si cand te uiti la televizor sau citesti, ridica-ti picioarele pe un scaun sau taburet astfel incat sa fie mai sus decat nivelul inimii. Acest lucru scade presiunea din interiorul venelor si poate preveni agravarea sau aparitia varicelor.
3. Poti de asemenea sa faci plimbari zilnice pentru ca acest lucru stimuleaza circulatia, imbunatatind-o. Si daca nu ai inteles asta pana acum, eficacitatea sistemului circulator este strans legata de aparitia varicelor.
Chiar daca aceste simple ti se par banale si ineficiente in prevenirea sau ameliorarea varicelor, ele chiar dau roade. Tot ce trebuie sa faci este sa fii perseventa si sa faci aceste exercitii zilnice. O sa vezi cum durerea si senzatia de greutate din picioare cauzate de suparatoarele varice, se vor diminua treptat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu