Scapa de varice in 7 pasi

Varicele apar de obicei pe picioare si pe cat sunt de inestetice, pe atat pot fi de dureroase. Cu toate acestea, iti poti trata varicele prin diferite metode. Exista doua modalitati principale de tratament pentru varice: metode naturiste sau metode invazive. Multe persoane prefera metodele naturiste pentru ca sunt mai putin dureroase si trateaza problema varicelor din interior, intarind peretii venelor, astfel ca efectele sunt de mai lunga durata.
Asadar, daca ai simptome cum ar fi senzatie de greutate si durere in picioare, mancarimi de-a lungul venelor, schimbarea culorii pielii din zona gleznelor, atunci suferi de varice. Dar pana sa ajungi sa te gandesti la operatie sau scleroterapie, este bine sa stii ca sunt cateva lucruri pe care le poti face tu insati pentru a-ti trata si ameliora varicele.

In primul rand, poti apela la acei ciorapi speciali care iti fac piciorul neted. Scopul lor este de a ameliora durerea cauzata de varice si de a stopa umflarea picioarelor. Prin presiunea pe care o exercita, nu mai permite sangelui sa se acumuleze in venele varicoase iar tu te vei simti mult mai comfortabil.
In al doilea rand, poti face exercitii fizice zilnice pentru a favoriza circulatia eficienta a sangelui pentru o circulatie deficitara sta la baza aparitiei varicelor. Astfel, plimbarile, alergatul sau mersul pe bicicleta sunt moduri placute si relaxante de a scapa de durerea cauzata de varice.

Un alt mod de a-ti ameliora simptomele varicelor este sa stai cu picioarele ridicate deasuora nivelului inimii macar cate cinci minute pe zi. Intinde-te pe spate si stai cu picioarele sprijinite de un perete de exemplu sau de un scaun. De asemenea, incearca sa iti faci un obicei de sta cu picioarele ridicate fie ca stai in fata televizorului sau ca dormi.
Ceea ce mai poti face pentru a stopa extinderea varicelor si pentru a-ti ajuta venele sa se refaca, este sa consumi alimente bogate in fibre. Acestea contribue in principal la scaderea presiunii din interiorul venelor varicoase. Asadar, incearca sa consumi cereale integrale, fasole, mazare, cartofi gatit cu coaja, orez brun si de asemenea multe legume si fructe pentru a preveni constipatie ce poate duce la cresterea presiunii din varice.
Un alt mic truc la care poti apela pentru a-ti intari vasele de sange si pentru a-ti ameliora deci varicele, este consumul de vitamica C. Aceasta contribue la stoparea inflamarii picioarelor datorita circulatiei proaste si de asemenea reduce presiunea ce se formeaza in venele varicoase atunci cand te ridici sau cand te asezi.

Poti pe de alta parte sa apelezi la o crema anti-varice pe baza de plante pentru a ameliora starea venelor varicoase. Cele mai eficiente sunt extractele de Calendula si de castane, care au proprietati anti-inflamatorii si care iti fortifica venele.
Iata deci cate lucruri poti face tu insati pentru a preveni sau trata varicele. Sunt solutii simple, la indemana ta, care necesita un efort minim.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu